2019 Chevy Blazer Forum banner
1 - 5 of 5 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
I have a 2020 with 3,000 miles on it. Have it in 3 times. Check engine light, parking brake sensor, and radio not shutting off. I figured out the radio (needed software update), they did parking brake software update. And for the engine light. That took 3,000 miles to figure out. They finally found that the driver side sunroof drain was to short and leaking water on the electrical. Awesome NOT!!! Has anyone else had this problem?
 

·
Registered
Joined
·
68 Posts
Sorry you are having such issues with your Blazer. Have not heard about the sunroof drain before, but may explain all of the electrical gremlins.
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
I have a 2020 with 3,000 miles on it. Have it in 3 times. Check engine light, parking brake sensor, and radio not shutting off. I figured out the radio (needed software update), they did parking brake software update. And for the engine light. That took 3,000 miles to figure out. They finally found that the driver side sunroof drain was to short and leaking water on the electrical. Awesome NOT!!! Has anyone else had this problem?
Damn that sucks,

I have had days where the radio doesn't want to turn off. going through starting and stopping again gets it to shut off. My 2020 has 4768 miles, and so far has been a star. My thoughts are with, had a horror story with another Chevrolet (dealer issue), doesn't change feeling anxious and angry.

Sunroof drain, wow...definitely be keeping my eye on that. You can also check for radio updates at your convenience. its under settings in your radio. I have done 2 updates on mine so far.
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
My 2019 Blazer has some serious electrical issues. It suddenly and out of nowhere started alerting Service esc, power steering assist problem, brake assist problem etc etc.. would clear the notifications and they would all come up without fail. Took it in to the dealer and they kept it for about a week. Told me they suspected the EBCM module and replaced it. Have had no issue for 8 weeks. Yesterday, started again but worse this time. The Navigation system was impacted as well as all of the same alerts being displayed. The GPS seemed to malfunction and think I was somewhere else and behave very oddly. The only thing that I can think of was that we had a crazy storm the night before it started this time. Major rain. I’m thinking water leak and electrical issues.

I must say that I love the vehicle, for the most part, but I have noticed that the weather stripping and seals around the trunk hatch and the windows are not the best quality. The trunk seal sometimes sticks in hot weather and prevent the auto opener from working. They seals around the windows are already cloudy and discoloured from weather. I suspect inferior quality on all seals on this vehicle. I’m concerned that it is going to be a major ongoing issue and my warranty will come to an end in a year… perhaps I’ve made a huge mistake buying this. Sigh.

UPDATE

Turns out there is a new TSB for this electrical issue. Was released just this last week. The wiring harness rubs against the battery bracket and wears the sheath, exposes the wires and with very wet conditions, will start to cause these issues. They cut out the worn wires and replaced them and secured the harness away from the bracket. Now I wait to see if it has resolved.
 
1 - 5 of 5 Posts
Top